Latexfria kondomer

Om du trodde att det inte finns alternativ för dig som är allergisk mot latex så trodde du helt fel. Latex är dock det vanligaste materialet som används när man tillverkar kondomer, men hos oss hittar du gummin som tillverkas av olika material som till exempel isopren som är ett naturgummi.

Latexfria kondomer kommer med många fördelar. Självklart så förhindrar det allergiska reaktioner för dem som är allergiska eller känsliga mot latex, och om du själv är allergisk vet du hur jobbigt det är med kliande utslag och hudirritation. Detta är något som ingen ska behöva uppleva bara för att man vill ha ett säkert sexliv, så därför har vi ett stort sortiment av latexfria och allergivänliga kondomer.

De naturliga, latexfria kondomerna i vårt sortiment är gjorda av allt från naturgummi till skinn från djur. Detta kan till en början låta obehagligt och konstigt, men de som en gång har provat en kondom med naturligt skinn går sällan över till vanliga kondomer igen. Anledningen till det är att dessa kondomer har en otroligt bra passform som gör att den sitter på plats under hela sexakten. Dessutom är det många som upplever att denna typ av kondomer känns mycket mer intima än vanliga, och vissa upplever till och med att det känns som att man inte ens har en kondom på. Tänk dock på att de flesta kondomerna av naturskinn inte skyddar mot könssjukdomar, utan endast mot graviditet. Vill du ha en kondom som skyddar till 100% bör du satsa på en som är gjord av naturgummi.

Tyvärr så brukar latexfria kondomer ha ett kortare livsspann, vilket också är en av anledningarna till att de flesta kondomer tillverkas av just latex, men hos oss på kondom.se kan du alltid känna dig säker på att du får hem kondomer som ligger långt ifrån utgångsdatumet.