Kondomsmaker

Kondomer finns inte bara till för att skydda mot könssjukdomar och oönskade graviditeter, utan även för att göra sexlivet lite mer spännande och roligare. Idag finns det ett otroligt stort utbud av olika smaker som till exempel äpple, banan, jordgubb, mint, lakrits och till och med bacon. Det finns alltså bokstavligt talat något för alla smaker och vissa fabrikat har lyckats väldigt väl med att framhäva den valda smaken utan att smaken och doften av glidmedel och latex tar över.

Det vanligaste sättet för att tillsätta smaker på kondomer är att använda sig av ingrediensen glycerin. Det är en söt och sockerbaserad ingrediens som i normalfall inte är så bra för PH-värdet i kvinnans underliv. När PH-värdet i vaginan förändras ökar riskerna för svampinfektion. Därför, som du säkert kan räkna ut, så är smaksatta kondomer främst anpassade för oralsex. Men ni killar behöver inte oroa er över att ni inte får testa smakerna, kondomerna kan nämligen klippas itu och användas som ”slicklapp”, så det blir extra njutning för både honom och henne.

Det är inte bara smaken som kan variera på smaksatta kondomer, utan du kan till exempel välja en kondom utan glidmedel som framhäver smaken ännu mer samtidigt som du själv kan välja ditt egna favoritglidmedel. Om du hittar ett glidmedel som är PH-balanserat och anpassat för kvinnans privata delar kan du använda kondomen till annat än oralsex. Däremot kan olika storlekar och variationer vara ett problem att hitta eftersom att de flesta smaksatta kondomerna görs i standardstorlek med släta väggar.

Så om du vill piffa till sexlivet lite grann kan smaksatta kondomer göra tricket. Testa dig fram till din favoritsmak, eller överraska din partner med en ny kondom som inte bara smakar latex och glidmedel. Vi hoppas att du hittar en smak i vårt sortiment som tillfredsställer dina smaklökar.