Gpunkten

Vi på kondom.se tänker inte bara på kondomer och dess säkerhet, utan vi vill även hjälpa våra kunder att förbättra sitt sexliv. G-punkten är en erogen zon som finns hos både män och kvinnor, och att stimulera g-punkten kan öka njutningen markant under sexakten.

Mäns g-punkt som även kallas för prostatakörteln, sitter några centimeter inuti anus på den övre väggen. Det är dock inte alla killar som tycker att det är njutbart att stimulera g-punkten, men det är något som man bör överväga att testa, oavsett sexuell läggning. För de killar som tycker att det är njutbart att stimulera prostatan brukar sexlivet nämligen bli något alldeles extra, oavsett om man gör det tillsammans med en partner eller om man gör det ensam. För män finns det flera olika leksaker och prylar som kan hjälpa till vid stimuleringen, däribland buttpluggs och analkulor som finns att köpa här på kondom.se. Om du är ny inom området bör du ta det försiktigt och se till att använda ett bra glidmedel för att det ska gå till på ett så säkert och njutbart sätt som möjligt.

Kvinnans g-punkt sitter däremot i den övre slidväggen och kan vara mycket svår att lokalisera, både för kvinnan själv, men särskilt för kvinnans partner. Några centimeter in i slidan på den övre väggen sitter den iallafall, och när den stimuleras och smeks sväller den. Många forskare är oense om kvinnans g-punkt ens existerar och några tror att den bara finns hos vissa kvinnor, men en sak är säker; alla kvinnor är skapta på olika sätt. Om man dock lyckas stimulera g-punkten så kan det i vissa fall leda till kvinnlig utlösning, och orgasmer som är flera gånger kraftfullare och varar mycket längre än vid vanlig penetration eller stimulering av klitoris.

Så oavsett om du är man eller kvinna så rekommenderar vi dig att utforska dig själv i hopp om ett bättre sexliv.